Angel Food Cake voor alle Moeders
Bakken zoals Oma
Bakken zoals Oma
  • Geef dit recept een waardering!
  • Jouw waardering
Algemene waardering 0 0 waarderingen

Ingrediënten

  • 33 ste toen ik
  • 7 jaar was en mijn zusje
  • 4 jaar Ik troost mij altijd met de gedachte, dat ze te goed was voor deze wereld en dat God haar nodig had in de hemel om zijn liefdeswerk te doen
  • 10 Een taart, die gemaakt is als voedsel voor engelen
  • 130 gram fijne bloem (of vervang 2 theelepels bloem met maizena) 1 theelepel cream of tartar ( ½ theelepel zout ½ theelepel vanille-extract 1 citroen 300 gram witte basterdsuiker (verdeeld in twee delen: 1 deel van 200 gram en 1 deel van 100 gram) 1 ½ cup eiwitten op kamertemperatuur (± 12 grote eieren)
  • bloem
  • 100 gram van de suiker en zout in een kom. Als je geen fijne bloem kunt vinden, dan weeg je eerst de 130 gram bloem af en zeef dit in een kom. Vervolgens neem je hier twee theelepels uit. Dan zeef je 2 theelepels maïzena in de kom met de bloem. Dit is om de bloem luchtig te houden als je er straks een beslag van maakt. Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft van de citroen uit. Neem twee theelepels van de citroensap en zet opzij in een klein kommetje. Gebruik 1 theelepel citroensap om de kom van de keukenmachine of een grote kom helemaal te ontvetten. Doe hetzelfde met de tulbandbakvorm. Alles moet zo vetvrij mogelijk zijn. Het insmeren met citroensap helpt hierbij. Gebruik de ontvette kom om de eiwitten stijf te kloppen. Gebruik voor het opkloppen van de eiwitten een keukenmachine of een handmixer. Als de eiwitten schuimig beginnen te worden voeg je de cream of tartar ( ) en de twee theelepels citroensap toe. Verhoog de snelheid van de snelheid van de mixer totdat het eiwit begint te pieken. Voeg langzaam de resterende 200 gram suiker toe aan de eiwitten. Doe er steeds een klein beetje suiker erbij tot alles is opgenomen. Het eiwit moet zacht en wolkerig zijn. Klop ze niet te stijf. Voeg tot slot de vanille-extract toe aan de eiwitten. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Neem nu het bloemmengsel erbij. Spatel steeds een klein beetje van de bloemmengsel door het eiwit. Vouw het bloemmengsel voorzichtig door het eiwitschuim. Lepel het beslag voorzichtig in de tulbandvorm. Maak het beslag met de achterzijde van een lepel glad. Bak de taart in 45 minuten op 180 ºC af in de oven. Haal de taart direct na het bakken uit de oven. Als de tulbandvorm geen "voetjes" heeft, dan draai je het om en laat het op de hals van een fles afkoelen. Verwijder de taart heel voorzichtig uit de vorm als deze helemaal is afgekoeld. Snijd eerst met mes de taart los van de zijkanten. Besprenkel de taart met wat poedersuiker. De taart is lekker zonder verdere garnering. Maar een bolletje vanille-ijs en een beetje jam zijn en goede aanvulling bij deze angel food cake.

Instructies

Opmerkingen

Inloggen of Registreren om een commentaar te schrijven.