Citroentaart met boterkoekbodem
www.koopmans.com
www.koopmans.com
 • Geef dit recept een waardering!
 • Jouw waardering
Algemene waardering 0 0 waarderingen

Ingrediënten

 • 1 pak Koopmans Boterkoek
 • 1200 g boter
 • 120 g bloem
 • 11 el Dr. Oetker citroenrasp (of rasp van een bio citroenschil)
 • 13 citroenen (voor vers sap)
 • 13 eieren
 • 1100 g suiker
 • 1200 g crème fraîche
 • 130 g poedersuiker
 • 1 Wat heb ik nodig? 1 pak Koopmans Boterkoek 200 g boter 20 g bloem 1 el Dr. Oetker citroenrasp (of rasp van een bio citroenschil) 3 citroenen (voor vers sap) 3 eieren 100 g suiker 200 g crème fraîche 30 g poedersuiker Keukengerei Bakpapier Vlaaivorm (met losse bodem of springvorm van 28 cm) Huishoudfolie Mixer met deeghaken (en garden) CitruspersHoe maak ik Citroentaart met boterkoekbodem? Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de vorm licht met boter in en leg er een rond stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de boterkoek eruit tillen. Roer de boter zacht en voeg de botermix toe. Kneed het geheel met de deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Pak het boterkoekdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast te rusten. Maak ondertussen de citroenvulling. Klop de eieren met de suiker, citroenrasp, –sap van 2,5 citroen en bloem. Dit kan gewoon met een handgarde, het hoeft niet luchtig te worden. Druk vervolgens het boterkoekdeeg dun in de vorm uit en maak een opstaand randje van het deeg. Roer nog 1 keer de citroenvulling door, en schenk deze dan op de deegbodem. Zet de vorm voorzichtig in de oven. Bak de citroentaart met boterkoekbodem in 40 minuten goudbruin en gaar en laat de citroentaart buiten de oven helemaal afkoelen. Pers de overgebleven ½ citroen uit. Klop de crème fraîche op met de poedersuiker en schep er vervolgens het citroensap doorheen. Versier de afgekoelde citroentaart met de citroenroom en maak het af met wat citroenrasp. Bewaar de citroentaart tot serveren in de koelkast.
 • 1 Hoe maak ik Citroentaart met boterkoekbodem?
 • Bereidingstijd: 30 minuten Baktijd: ca. 40 minuten
 • Elektrische oven: 190 °C, Heteluchtoven: 170 °C,
 • Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de vorm licht met boter in en leg er een rond stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de boterkoek eruit tillen. Roer de boter zacht en voeg de botermix toe. Kneed het geheel met de deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Pak het boterkoekdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast te rusten. Maak ondertussen de citroenvulling. Klop de eieren met de suiker, citroenrasp, –sap van 2,5 citroen en bloem. Dit kan gewoon met een handgarde, het hoeft niet luchtig te worden. Druk vervolgens het boterkoekdeeg dun in de vorm uit en maak een opstaand randje van het deeg. Roer nog 1 keer de citroenvulling door, en schenk deze dan op de deegbodem. Zet de vorm voorzichtig in de oven.
 • Bak de citroentaart met boterkoekbodem in 40 minuten goudbruin en gaar en laat de citroentaart buiten de oven helemaal afkoelen.
 • Pers de overgebleven ½ citroen uit. Klop de crème fraîche op met de poedersuiker en schep er vervolgens het citroensap doorheen. Versier de afgekoelde citroentaart met de citroenroom en maak het af met wat citroenrasp. Bewaar de citroentaart tot serveren in de koelkast. Bekijk alle 11 stappen Hoe maak ik Citroentaart met boterkoekbodem? Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de vorm licht met boter in en leg er een rond stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de boterkoek eruit tillen. Roer de boter zacht en voeg de botermix toe. Kneed het geheel met de deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Pak het boterkoekdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast te rusten. Maak ondertussen de citroenvulling. Klop de eieren met de suiker, citroenrasp, –sap van 2,5 citroen en bloem. Dit kan gewoon met een handgarde, het hoeft niet luchtig te worden. Druk vervolgens het boterkoekdeeg dun in de vorm uit en maak een opstaand randje van het deeg. Roer nog 1 keer de citroenvulling door, en schenk deze dan op de deegbodem. Zet de vorm voorzichtig in de oven.
 • Bak de citroentaart met boterkoekbodem in 40 minuten goudbruin en gaar en laat de citroentaart buiten de oven helemaal afkoelen.
 • Pers de overgebleven ½ citroen uit. Klop de crème fraîche op met de poedersuiker en schep er vervolgens het citroensap doorheen. Versier de afgekoelde citroentaart met de citroenroom en maak het af met wat citroenrasp. Bewaar de citroentaart tot serveren in de koelkast. Koopmans Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de vorm licht met boter in en leg er een rond stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de boterkoek eruit tillen. Roer de boter zacht en voeg de botermix toe. Kneed het geheel met de deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Pak het boterkoekdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast te rusten. Maak ondertussen de citroenvulling. Klop de eieren met de suiker, citroenrasp, –sap van 2,5 citroen en bloem. Dit kan gewoon met een handgarde, het hoeft niet luchtig te worden. Druk vervolgens het boterkoekdeeg dun in de vorm uit en maak een opstaand randje van het deeg. Roer nog 1 keer de citroenvulling door, en schenk deze dan op de deegbodem. Zet de vorm voorzichtig in de oven. Bak de citroentaart met boterkoekbodem in 40 minuten goudbruin en gaar en laat de citroentaart buiten de oven helemaal afkoelen. Pers de overgebleven ½ citroen uit. Klop de crème fraîche op met de poedersuiker en schep er vervolgens het citroensap doorheen. Versier de afgekoelde citroentaart met de citroenroom en maak het af met wat citroenrasp. Bewaar de citroentaart tot serveren in de koelkast. 1 van 11 Stap voor stap weergave Print

Instructies

Opmerkingen

Inloggen of Registreren om een commentaar te schrijven.