varkenshaas met rauwe ham in bladerdeeg
Marga
Marga

varkenshaas met rauwe ham in bladerdeeg

 • Geef dit recept een waardering!
 • Jouw waardering
Algemene waardering 0 0 waarderingen

Ingrediënten

 • 8 vellen filodeeg (pak à 225 g, diepvries)
 • 2 varkenshaasjes
 • 4 el olijfolie
 • 4 el tapenade van zwarte olijven
 • 8 plakken rauwe ham

Instructies

  Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het filodeeg ontdooien. Snijd de varkenshaasjes doormidden en wrijf de stukken in met peper en zout.
  Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met tapenade. Wikkel elk varkenshaasje in twee plakken rauwe ham.
  Spreid vier vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie. Leg hier de andere vier vellen deeg op. Leg in het midden van elk stapeltje filodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham. Wikkel het filodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht. Bestrijk de deegpakketjes rondom met de rest van de olijfolie. Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  Snijd voor serveren elk deegpakketje schuin door, zodat het vlees te zien is.
  Bewaartip:
  Je kunt de deegpakketjes 's morgens al klaarmaken. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  Bewaartip:
  Filodeeg droogt helaas snel uit en droge deegvellen kunnen makkelijk scheuren of breken. Laat het deeg daarom altijd buiten de koelkast in de plastic verpakking ontdooien en bewaar de vellen die je niet gebruikt onder een vochtige doek. Zijn er toch scheuren in gekomen? Leg dan twee vellen filodeeg op elkaar. De laag deeg wordt dan weliswaar iets dikker, maar dat is voor dit gerecht geen enkel probleem.

Opmerkingen

Inloggen of Registreren om een commentaar te schrijven.